Voedingsadvies op maat in Breda en omgeving

Voeding speelt al jarenlang een belangrijke rol als het gaat om de gezondheid en vitaliteit van lichaam en geest. Bij voedingsadvies in Breda, bij Iwona’s Vitality of hearts, wordt veel waarde gehecht aan de belangrijkste aspecten van de natuurgeneeskunde, waarbij het totaalplaatje van het individu centraal staat. Zo speelt niet alleen het lichamelijke aspect een belangrijke rol, maar vormen ook spiritualiteit, emotie en de omgeving belangrijke drijfveren. De natuurgeneeskunde gaat bij ziekte uit van een botsing met de regels van de (innerlijke) natuur. Zo wordt aangenomen dat men zich het beste kan laten leiden door gevoelens en intuïtie, oftewel de innerlijke natuur. Alleen door de regels van de natuur na te leven door te allen tijde te handelen naar gevoelens en intuïtie kan ziekte worden voorkomen. Met behulp van professioneel voedingsadvies in Breda en omgeving leer je meer over welke voeding de juiste is, hoe je jouw intuïtie kunt vinden en welke keuzes de beste zijn als het gaat om het onderhouden van een optimale gezondheid. Maak bijvoorbeeld kennis met seizoensgebonden producten die het beste resultaat opleveren voor de gezondheid van je lichaam, zoals ananas en courgette in de zomerperiode.

Voedingsadvies in Breda: alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen vormen het tegenovergestelde van de reguliere geneeskunde. De alternatieve geneeswijzen zijn gebaseerd op verschillende oosterse geneeswijzen (zoals bijvoorbeeld de traditionele Chinese geneeskunde) die al eeuwenlang worden toegepast. Om die reden zou je kunnen zeggen dat het woord ‘alternatief’ niet helemaal terecht is. Alternatieve geneeswijzen bestaan immers al langer dan wat men tegenwoordig de reguliere geneeskunde noemt. Tegenwoordig zijn de verschillende geneeswijzen complementair en zijn alternatieve geneeswijzen en voedingsadvies vaak een aanvulling op een reguliere behandeling. Alternatieve geneeswijzen zijn in verschillende therapieën toe te passen die elk worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Denk hierbij onder andere aan alternatieve medische systemen, biologische therapieën, lichaamstherapieën, geest-lichaamtechnieken en energetische therapieën. Over het algemeen zien alternatieve geneeswijzen een verstoring in de levenskracht als kern van een bepaald lichamelijk of mentaal probleem. Deze balans dient in zo’n geval te worden teruggebracht aan de hand van een bijpassende therapie. Zo is het belangrijke uitgangspunt van bijvoorbeeld homeopathie het zelfgenezende vermogen van het lichaam, waarbij de uitspraak ‘voorkomen is beter dan genezen’ centraal staat. Onder deze uitspraak valt ook voeding. Want wanneer heb jij voor het laatst gekeken naar je dieet? Benieuwd naar een verdieping in dit onderwerp? In dat geval ben je bij Iwona’s Vitality of hearts gegarandeerd aan het juiste adres voor meer informatie over alternatieve geneeswijzen in Breda en omgeving.

Voedingsadvies breda

Positieve mindset ontwikkelen met behulp van een vitaliteitscoach

Levenskracht is de definitie van vitaliteit. Door de ontwikkelingen van vandaag de dag vraagt de maatschappij om meer levenskracht van de mens dan ooit tevoren. Door alle drukte is het voor velen niet alleen moeilijk om de lichamelijke gezondheid op peil te houden, maar ook de mentale gesteldheid wordt veel ten laste gelegd. Een vitaal persoon heeft het vermogen, de kracht en wil om zijn of haar leven op een positieve wijze in te richten. Energie en voeding speelt hierin een belangrijke rol. Met de hulp en ondersteuning van een vitaliteitscoach kan de vitaliteit in de breedste zin van het woord worden verbeterd. Zo zijn niet alleen de fysieke levensstijl en gezondheid hierbij van belang, maar ook de mentale aspecten. Positief denken betreft één van de belangrijkste drijfveren als het gaat om vitaliteit. Door de hulp van een vitaliteitscoach in Breda en omgeving in te schakelen leer je hoe je jouw gedrag consistent kunt veranderen, waardoor meer balans in je leven gegarandeerd is. Ga het gesprek aan en neem contact op.

Menu