Alternatieve geneeswijzen in Breda en omgeving

In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, vormen verschillende oosterse geneeswijzen (zoals de traditionele Chinese geneeskunde) de basis van alternatieve geneeswijzen. Deze manier van genezen werd vroeger al toegepast, waardoor alternatieve geneeswijzen eigenlijk al veel langer bestaan dan de reguliere geneeskunde. Om deze reden is de naam ‘alternatief’ dan ook discutabel. Vandaag de dag dienen de verschillende geneeswijzen als aanvulling op elkaar. Zo maken veel mensen gebruik van alternatieve geneeswijzen als aanvulling op een reguliere behandeling of wordt een alternatieve geneeswijze als second opinion gezien. Alternatieve geneeswijzen komen in verschillende therapieën tot uiting, waaronder lichaamstherapieën, alternatieve medische systemen, energetische therapieën, geest-lichaamtechnieken en biologische therapieën. De kern van het probleem ligt volgens de meeste alternatieve geneeswijzen vaak bij een verstoring in de levenskracht. Met behulp van een bepaalde therapie die aansluit op het betreffende probleem zal de balans weer worden teruggebracht. Het belangrijkste speerpunt van homeopathie is daarbij het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Zo staat de spreuk ‘voorkomen is beter dan genezen’ hoog in het vaandel bij deze geneeswijze. Graag meer kennis opdoen over dit onderwerp? Bij Iwona’s Vitality of hearts ben je gegarandeerd aan het juiste adres wanneer het gaat om alternatieve geneeswijzen in Breda en omgeving!

Alternatieve geneeswijzen in Breda: de kruidenwereld

Voeding speelt vanuit ons oogpunt een grote rol in de algehele vitaliteit en gezondheid van lichaam en geest. Bij Iwona’s Vitality of hearts staan de belangrijkste facetten van de natuurgeneeskunde centraal. Bij deze vorm van geneeskunde staat het totaalplaatje van de mens centraal, waarbij zowel het lichamelijke, spirituele en emotionele aspect een belangrijke rol spelen. Bovendien is de omgeving ook van grote invloed op het algehele welzijn. Eén van de belangrijkste uitgangspunten van natuurgeneeskunde is dat de mens zich het beste kan laten leiden door de intuïtie en gevoelens. Ziekte ontstaat door zowel het tegengaan van de regels van de natuur als het tegengaan van de regels van de innerlijke natuur. Door beide regels na te leven aan de hand van gevoelens en intuïtie kan ziekte worden voorkomen. Aan de hand van professioneel voedingsadvies in Breda en omgeving doe je meer kennis op over de juiste voeding, het vinden van jouw intuïtie en het maken van de beste keuzes als het gaat om een optimale gezondheid. Zo wordt bijvoorbeeld in kaart gebracht om welke producten het lichaam vraagt tijdens een bepaald seizoen, denk bijvoorbeeld aan meer fruit in de zomerperiode.

Alternatieve geneeswijzen breda

Verbeter jouw mindset met behulp van een vitaliteitscoach

De betekenis van vitaliteit is levenskracht. De huidige maatschappij vraagt om meer levenskracht van de mens dan ooit tevoren. Zo is het niet alleen lastig om de lichamelijke gesteldheid in balans te houden, maar ook de mentale gezondheid heeft veel te verduren. Een vitaal individu is in staat zijn of haar leven in te richten op een positieve wijze. Dit wordt gerealiseerd door een sterke kracht, wil en vermogen. In dit proces speelt energie een belangrijke rol. Met behulp van een vitaliteitscoach kan de persoon in kwestie zijn of haar vitaliteit verbeteren in de breedste zin van het woord. Hierbij komen niet alleen de fysieke gezondheid en levensstijl aan bod, maar ook de mentale facetten. Eén van de belangrijkste speerpunten van vitaliteit betreft positief denken. Met behulp van Iwona’s Vitality of hearts, dé vitaliteitscoach in Breda en omgeving, kun jij jouw gedrag consistent veranderen, waardoor je gegarandeerd meer balans in het leven zal ervaren. Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden.

Menu